Den dagen, den sargen. Ännu ett (litet) etappmål.Äntligen har snön smält undan så pass att jag kan ta mig in i luckan där jag förvarar diverse träskivor.
Nu ska nämligen anläggningen få en figursågad sarg. Så här såg det ut före….…och så här ser det ut idag.Markusbo ska förstås också ha en sarg. Före….…..och efterLångsidans sarg ur en annan vinkel. Längst bort skymtar en träddunge. Bakom den ligger Rappens.Den minnesgode kanske kommer ihåg att ursprungsplaceringen av boningshuset vid Rappens inte var så lyckad. Man kunde bara se kåken från baksidan vilket man aldrig gjorde i verkligheten. Så här, alltså:Nu har jag dragit om vägen så infarten blir ur en annan vinkel. Så här blev det då:Jaha, det var det , det!
Vad är det nu på tur att göra?
Jo, nästa steg i att göra anläggningen något så när visningsbar är att sätta upp ett draperi som skymmer all räsche under anläggningen. Så har jag ju gjort på Morshyttan-delen på motstående långsida. Så här ser det ut där.Och så här såg det ut innan draperiet kom på plats.Draperityg till Nya Rossberga är inköpt och jag är lovad hjälp med fållning efter Valborg.

Så ska jag börja plocka fram och planera hur jag ska exponera mina nostalgiprylar på ett diskret och listigt sätt. Som synes av nedanstående två bilder finns det en del att pyssla med.
Hur som helst är det kul att spotta i nävarna med några rejäla grejjer efter fnulandet med terrängskulptering och husmockuper. Tyvärr blir det väl inte så mycket som är värt att redovisa den närmaste tiden så nu kan det dröja ett tag till nästa uppdatering. Nästa helg, 27-29 april är jag på MJ-mässan i Göteborg. Jag hoppas då på att få möta några av mina följare face to face.

Trevlig helg!

Kommentarer

 1. Det vill gärna bli bra Sture!

  SvaraRadera
 2. Ser utmärkt ut Sture du ligger i

  SvaraRadera
 3. Tack ska ni ha, grabbar. Men nu blir det som sagt lite andra sysslor i stationshuset. (Och även utanför...)

  SvaraRadera
 4. Både sargen och ombyggnationen av Rappens blev riktigt bra!

  Trevlig helg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tackar jag för! Trevlig helg även till dig!

   Radera
 5. Vilken skillnad det blev. Det ger ett väldigt proffsigt intryck med både sarg och draperi. Omdragningen av vägen till Rappens blev, även den, alldeles utmärkt.
  Trevlig helg
  Jan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, sarg och draperi gör mycket för helhetsintrycket. Anläggningen blir genom dessa komponenter "visningsbar" trots att landskapet är ödsligt och husen bara mockuper.

   Radera
 6. Hej Sture !

  Vilken skillnad med sagen, jätte fint :-)

  Trevlig helg
  Pär

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det och en trevlig helg önskar jag också dig!

   Radera
 7. Sargen bildar en vacker inramning av ett redan vackert konstverk. Imponerad! ��

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sista huset. (I alla fall på ett tag…)

Strösslingen påbörjad. Markusbo (nästan) färdigt.

Nu ska hela rasket rivas....