"Visningsbar" hörna innanför rälsen.


Skönt att placeringen av småskolan äntligen blev bestämd så jag kunde börja fokusera på något annat. Jag har nu ägnat ett par dagar åt att få området innan för rälsen i Nya Rossberga-hörnan ”provisorisk-färdigt”. Med detta kryptiska uttryck menar jag att terrängen är formad och målad och att husmockuperna är på plats.

Jag vill gärna ha hela  anläggningen ”visningsbar” så snart som möjligt. Därför ska jag nu lämna området innanför rälsen och gå vidare med kartans vita fläckar, bokstavligt talat. Men först tar vi väl och kikar lite på det ”färdiga” området.Här ser vi det i helikopterperspektiv…..

…och här i lite normalare betraktningsvinkel. Notera det lilla huset vid pilen.

Det är ett nytt hus på anläggningen, nämligen den lilla anhalts-kuren vid Tyskbo, ditplacerad på begäran av min ”extern-konsult”, tillika fläskvän, Kjell Gustavsson.Nytt är också huset på östra sidan av järnvägen borta vid Vilvallen. Det är den gamla smedjan som låg  vid Höksmossån, här fotograferad söderifrån med Nya Rossberga och martinskorstenen i bakgrunden.


Här ser vi smedjan norrifrån. Men vad är det uppe på åsen till vänster i bild?Jo, det är den tredje av de skolor som fanns i Rossberga på 50-talet: Storskolan.”Kulissen” jag placerat uppe på åsen är ett urklipp av det här fotot som jag tog strax innan skolan offrades för åsens grus och blev uppeldad av brandkåren 1972.Ja, det var en liten rapport från ”den visningsbara hörnan innanför rälsen”. Mycket jobb återstår förstås även om jag nu kallar området visningsbart. Marken ska få vegetation, det ska planteras träd, mockuperna ska bytas ut mot ”riktiga” modeller, det ska finnas bilar, människor och diverse tidstypiska aktiviteter.

Men det där väntar jag med. Det är inte tid att ”super-detaljera” hörnan nu för då skulle resten av utbyggnaden se ut som en byggarbetsplats för lång tid framöver. Nej, nu satsar jag på att först få resten av utbyggnaden på ungefär samma standardnivå som hörnan innanför rälsen, och sedan får jag gå tillbaka och detaljera.

Nästa steg blir alltså att ta itu med de vita partier som ligger hitanför rälsen. Det borde bli lite enklare än det område med ås,å och hus som jag just formgivit. (Peppar, peppar...)

Äventyret fortsätter…
Kommentarer

  1. Kommentarerna här blev tyvärr raderade av misstag. Beklagar.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sista huset. (I alla fall på ett tag…)

Strösslingen påbörjad. Markusbo (nästan) färdigt.

Nu ska hela rasket rivas....