Börjar kanske likna något...?


Nu är alla Rossberga-mockuperna utplacerade i det provisoriska landskapet. Mockuperna är ju väldigt grovt tillyxade men för den som känner byn bör det ändå gå att identifiera de flesta kåkarna. (Ber om överseende med den dåliga skärpan på första bilden.)


Det är nu man kan börja bilda sig en uppfattning om hur slutresultatet kommer att te sig och jag märker att helheten skulle tjäna på att ett av husen skulle tas bort. På nedanstående bild är också detta hus borttaget. Ser ni vilket?


Det borttagna huset är alltså småskolan. På ursprungsritningen tyckte jag att det skulle kunna funka med skolan som den är placerad på första bilden men när jag ser den ”tredimensionell” på anläggningen tycker jag inte att det ser bra ut. Den stör den välbekanta vyn upp emot Östlunds loge och upp mot åsen.

Här gäller det alltså att tänka om. Småskolan måste helt enkelt finnas med, men hur ska jag då ordna det? Jag får börja titta efter en alternativ placering längre till höger på anläggningen, men mera om det senare.

Nästa steg blir nu att försöka bearbeta bakgrunden ytterligare. Man måste försöka få själva anläggningen att glida över i bakgrunden så omärkligt som möjligt. Nedanstående bild visar den löstagbara bron förbi dörröppningen. Där låter jag det platta landskapet fortsätta i målad formen bit upp på dörren. Något liknande skulle jag vilja göra även på området runt Nya Rossberga.


Betraktningsvinkeln i höjdled är också intressant. Vanligtvis ser man åsen som på bilden här nedan, det vill säga lite nerifrån. Här avtecknar sig Blåbandslokalen fritt mot himlen.På anläggningen ser man samma vy lite grann från ovan. Då borde också lite av området bortanför åsen synas. Här blir det att grunna och experimentera. Jag får återkomma.


Kommentarer

 1. aha småskolan....det tar sej Sture...


  Roger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå Roger, ge mig ett år till så.....;-)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sista huset. (I alla fall på ett tag…)

Strösslingen påbörjad. Markusbo (nästan) färdigt.

Nu ska hela rasket rivas....