En födelsedag och en mystisk man.


Idag är en alldeles speciell dag för Lilla Morshyttan/Rossberga. En sorts födelsedag, eftersom anläggningen avbildar förmiddagen den 27 juni 1959, alltså på dagen för 59 år sedan. Vid 4-tiden på morgonen hade vi, i Risbergs kök, via en skrapig atlantkabel hört Ingemar Johansson bli världsmästare i tungviktsboxning. Det bör vara den enskilt mest uppmärksammade svenska idrottshändelsen någonsin. Jag lyfter på hatten för göteborgaren vars ande fortfarande svävar över Morshyttan/Rossberga.Men trots denna historiska dag går arbetet vidare på anläggningen. Ytterligare 90 granar är nu klara att plantera ut. Vi är då uppe i 843 granar på den nya delen av anläggningen och cirka 1 850, sammanlagt.

Arbetet med flygplansmodellen som ska hänga över Markusbo pågår också. Här har jag limmat ihop diverse delar.Modellen ska så småningom förses med svenska bokstavsbeteckningar och jag har beställt dekalpapper för utskrift för att försöka åstadkomma detta själv. Ett säkrare kort vore förstås att beställa färdiga men en del av hobbyn är ju att ”försöka själv…”Så skulle jag behöva hjälp med en sak. En mystisk individ har synts smyga omkring Lilla Morshyttan. Min flygande övervakningskamera lyckades fånga mannen på några skakiga filmbilder. Känner någon igen honom?

Kommentarer

 1. -"Ständigt denna Mölle-Mats!" (läses med Claire Wikholm-röst) ;)

  Grattis Lilla Morshyttan! Blir det riktigt stort kalas nästa år på 60-års dagen då förhoppningsvis även Nya Rossberga är färdigt!

  SvaraRadera
 2. Givetvis, Oscar. Vi ligger redan i startgroparna. En dragspelare är redan bokad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter bra!

   Vill passa på att tipsa om lite modernare musik som har inslag av dragspel nämligen gruppen Wintergatan. Deras ledare Martin är mest känd för sin Marble Machine och jag rekommenderar varmt att följa hans youtube-kanal där han just nu håller på och bygger en ny version av Marble Machine som dom ska ut på världsturné med är tanken. (den har dock inget dragspel men det spelar Martin själv)

   https://youtu.be/SBK2AF-NdVA

   Radera
  2. Borde du inte gjort ett litet större jippo kring "dubbel-59:an" - det är ju 59 år sedan Den Stora Händelsen -59! ;-)
   Apropå kalkonrullen med den där suspekta figuren i din trädgård, du bör nog skaffa dig en bättre drönare om du ska hålla på med sådana här tilltag!!! Det är ju inte bara minnet av Den Stora Boxningsmatchen som "nollar" nästa år ju … :-)

   Radera
  3. Nja, Oscar, med all respekt för Wintergatans talang så tror jag ändå att Avestaforsens brus passar bättre till min anläggnings koncept.
   Och Mats, vad jag nu sysslar med vad gäller drönare kan väl räknas lite som övning på en branschens trehjuling. En lämplig nollningspresent till mig själv nästa år kanske blir en DJI Mavic Pro. Då blir det stadigare och bättre skärpa.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Det var en gång....

Långväggens sista sektion: Rappens.

Småskolan ställer till det....